HTML

Malacfül-malacorr

Friss topikok

Kaparós sorsjegy

2012.09.01. 08:33 Malacfül

   A kaparós sorsjegy hülyeség. Itt is mindig a bank nyer. Ha nyereséget akar elérni valaki, legcélszerűbb terjesztői szerződést kötni.
   Persze ezért a kétszáz forintért, ami most úgyis elgurult, nem sok mindent adnak. Szinte semmit. Százharminc a cappuccino, az automatában. Akkor ma nem iszunk a gépből, hiszen alig húsz perc és úgyis hazaérek. Na, lássuk azt a sorsjegyet, mit adnak kétszázért. Biztos egy nem nyert-et. Hm. Melyik is legyen az? Mind egyforma, egyik sem nyer. Talán ez, vagy inkább az?

   Ha mást nem is, egy kis ezüstvakarékot már nyertem. Lássuk csak: Ha a jelölt mezők alatt három azonos összeget lát, Ön nyert. Nagy ö-vel. Megtisztelnek. Persze, nem nyerek. Inkább pénzt adnának, a névmás maradhatna kisbetű, sőt akár a nevem is, mint nemecseknek.

   Látszik az első összeg: Ezer. Az semmi, nem old meg semmit a gondjaimból.
   -Tizenöt millió. Aha, persze, ahogy azt Móricka elképzeli! Nem adnak ezek nekem annyit.
   -Négyszáz. Tudtam előre. Mondjuk, nem kellett hozzá sok ész. Az a tizenöt misi kihúzna  bajból. Ezer forint, meg négyszáz, az semmi. Az nem is pénz. Hülyéknek adják el. Reménykedik szegény proli, a Zrt. meg agyon keresi magát.
-   KétszázVan ennél lejjebb?! Maga a sorsjegy került ennyibe! Vagy még félnyereményt is adnak, mint a ruletten?
   -15000. Három nulla, tizenötezer. Az sem lenne rossz. megyek haza, nagy boldogan: pénzt kerestem a boltban. Nagy örömmel vennék új tele azt nem, befizetném az elmaradt számlát. mondjuk a villanyt. az nyolc, talán még beleférne egy használt telefon. Érintőképernyős.
   -Ezer. Neee! KELL a tizenöt ropogós ezres. Segíts, Istenem. Esküszöm, hinni fogok. ha most az egyszer segítesz, nyakig ülök a bajban. Komoly adósságaim vannak.
   -Kétszáz. Szemét, mocskos banda. Tudtam, hogy ez lesz.
   -Tizenötezer.
Aha, persze, csakis. 15 ropi, de nem nekem. megvan annak a gazdája. még van egy lekaparandó pénzeszsák. Tizenötezer egyszer, kétszer. Nyomorult ezer is kétszer van, még meg lehet nyerni a nagy semmit. Lehetne itt a tizenöt millió helyett, mondjuk tizenötezer. Azután ez az utolsó is lehetne tizenötezer, akkor meg lenne a három találat. Tizenöt millió!  Azt ki sem adják senkinek, mint a lottóötöst. Írnának helyette tizenötezret. Az legalább hihető. Most az egyszer, Édes Istenem, csak ezer forintot kérek tőled. Nagyon kéne ám!

   -Kétszáz! Rohadékok. Tudtam. Mit is vártam tőlük?! Persze, kisasszony, szelvényt kérek. Mire mennék kétszáz forinttal?

Ide illik WhySage szuper grafikája:

kaparos-sorsjegy.jpg

 WhySage blogja, sajnos csak 2010. májusáig.http://whysage.sfblogs.net/

Szólj hozzá!

Címkék: nyeremény sorsjegy monológ melós-sorsjegy

A bejegyzés trackback címe:

https://malacful.blog.hu/api/trackback/id/tr674743298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása